AVTODOREXPO

dates will be defined later

У Нідерландах діють дві сонячні велосипедні доріжки

У Нідерландах на початку року відкрили дві нові «сонячні велосипедні доріжки», які дозволяють велосипедистам їздити над активними сонячними батареями, що збиратимуть відновлювану енергію від сонця і передаватимуть її у голландську електромережу.
Над проектом працюють компанія Wattway, що входить до групи Colas, та голландська будівельна компанія BAM Royal Group, а кожна доріжка матиме понад 900 квадратних метрів сонячної поверхні, що генеруватиме 160 МВт-год/рік відновлюваної енергії.
Компанія Wattway, яка позиціонує себе як перша у світі компанія, що займається покриттям доріг сонячними батареями, існує з 2015 року і побудувала близько 40 пробних доріг у різних країнах. Однак вони не завжди проходили бездоганно.
У 2019 році «найдовша сонячна дорога у світі» від компанії Wattway у Франції була визнана невдачею після того, як вона була сильно пошкоджена автомобілями, що проїжджали по ній. Дорога також не змогла досягти енергетичних цілей, оскільки була вкрита листям, яке не пропускало сонячне світло.
Однак виробник не здається і продовжує вдосконалювати свою технологію. Як повідомляється, Wattway буде підтримувати і контролювати голландський проект протягом п’яти років.
Кілька інших компаній також працюють над подібними продуктами, наприклад, Solar Roadways, тоді як інші працюють над сонячними навісами, які можна встановлювати над дорогами, а не на самих дорогах.
«Чи не було б доцільніше розмістити звичайні сонячні панелі НАД велодоріжками? Просто здається, що вони з часом отримають пошкодження через те, що знаходяться на поверхні доріжки. Мені здається, що їх можна було б використовувати довше з меншими витратами ресурсів і обслуговування майже в будь-якому іншому місці», – висловлюють думку велосипедисти.

 

Джерело: thecooldown.com

Share on social networks