АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В Україні створюють Центр обробки даних габаритно-вагового контролю

габаритно-вагові комплекси

«Укртрансбезпека» готова запускати в експлуатацію центр обробки даних габаритно-вагового контролю для автоматичної фіксації порушень. Про це в останні дні минулого року повідомляв міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Центр обробки даних ГВК вже готовий до експлуатації. Збереження доріг від руйнування вантажівками – одне з ключових завдань, яке перед нами поставив президент. Для цього ми переходимо на систему автоматичної фіксації порушень ГВК і у співпраці з «Укртрансбезпекою» і Галузевим центром цифровізації та кібербезпеки завершуємо впровадження єдиної системи контролю зважування – Weigh Control System», – сказав Криклій.

Згадана система передбачає автоматичну фіксацію перевантажених транспортних засобів і залучення до відповідальності в разі перевищення габаритно-вагових норм. Вона також об’єднає в собі Центр обробки даних, інформацію по WiM комплексам, від мобільних і стаціонарних пунктів ГВК і вагових комплексів портів і стивідорних компаній.

У той же час Криклій зазначив, що автоматична фіксація порушень ГВК не закріплена в законодавстві і її введення потребуватиме внесення змін до законодавства.

За словами міністра, повна автоматизація та цифровізація всіх процесів дозволить виключити людський фактор в роботі «Укртрансбезпеки».
«Зараз в ЦОД облаштовані 30 робочих місць, запущена прототипна система збору та накопичення даних із зон контролю ГВК (WiM), а також проходить навчання інспекторів на новому програмному забезпеченні. Паралельно з цим продовжуємо облаштування близько 50 сучасних WiM-комплексів. 20 WiM вже встановлено «Укрінфрапроектом», 14 – «Укравтодором», роботи по іншим будуть завершені в січні», – розповів міністр.

 

Джерело: biz.censor.net

Поділитися в соцмережах