АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

До Одеського порту прокладуть нову дорогу

ремонт дорогиВ системі Prozorro проходить тендер на будівництво нової дороги до Одеського порту від Об’їзної дороги до існуючої портової естакади біля терміналу «Сухий порт». Тендер проводить служба автодоріг Одеської області зі стартовою ціною в 2,28 мільярда гривень.

Заявки на участь у тендері приймаються до 12 жовтня, електронні торги відбудуться 17 жовтня 2020 року. Термін виконання всіх робіт – до кінця 2022 року.

Будівництво даної дороги, раніше відомої як проект «Хаджибей-2» в даному випадку оформляється у вигляді «під’їзду» до Одеського порту від автодороги М-28 «Одеса-Південний» – так офіційно називається Об’їзна дорога.

Відповідно до тендерної документації, проект передбачає будівництво також мостових конструкцій і естакад.

Нова дорога матиме довжину близько 4,3 кілометра і потребує виділення близько 20 гектарів міської землі. У проект також включена велика накопичувальний майданчик для вантажівок і майданчик для зважування машин в русі.

Нагадаємо, раніше ЦТС повідомляв, що 6 липня в Одесі відбулася нарада з розвантаження мережі місцевих міських доріг і забезпечення транспортного сполучення в Одеський морський торговий порт. На нараді обговорювалося концепт будівництва автомобільної дороги від V черги естакади Одеського філіалу АМПУ до автомобільної дороги загального користування державного значення М-28 Одеса-Південний і накопичувального майданчика великовантажних автомобілів в Суворовському районі Одеси. А 29 липня міськрада Одеси видав дозвіл на розробку проекту землеустрою для дороги до порту.

Будівництво нової дороги завершить розпочату в 90 роки стратегічну програму виведення за межі житлових мікрорайонів всього трафіку вантажного транспорту Одеського морського порту.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах