AVTODOREXPO

dates will be defined later

Всі дороги державного значення можна відновити до кінця 2023 року

автодорога - виставка дорожнього будівництваЗа умови достатнього фінансування до кінця 2023 року Укравтодор може відновити всю мережу загальнодержавних доріг, яка налічує понад 20 000 км.

Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив заступник голови Офісу Президента, координатор президентської програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

За його словами, повне відновлення мережі доріг державного значення до 2023 року є метою «Великого будівництва», а впевненості в реальності виконання цих планів надають результати минулого року.

«Коли ми говорили про плани 2020 року, то на початку всі сміялися і говорили: «Та що ви таке говорите? 4000 кілометрів доріг? Та такого не буде!» А ми взяли і зробили. В цьому році зробимо мінімум 4,5 тисячі км, але хочемо зробити і більше. Все залежить від фінансування, ми шукаємо шляхи для фінансування, і кредитного, й іншого. Наша мета – зробити всі загальнодержавні дороги (це траси, якими займається Укравтодор) до кінця 2023 року. Це більше 20 тисяч кілометрів доріг», – сказав Тимошенко.

При цьому заступник голови ОП зазначив, що часто виникає нерозуміння зони відповідальності за державні і місцеві дороги. Укравтодор, зазначив Тимошенко, відповідає саме за дороги державного значення. А за дороги в межах населених пунктів відповідають вже мери, яких обирали самі жителі міст.

Крім збільшеної кількості побудованих і відремонтованих доріг, Тимошенко звернув також увагу на якість виконання дорожніх робіт, яка також зросла. За його даними, після зимового періоду усі відновлені за президентською програмою «Велике будівництво» дороги збереглися в ідеальному стані.

«На прикладі траси Запоріжжя-Маріуполь, яку побудували ще в позаминулому році за 68 днів і про яку всі говорили, що вона зійде зі снігом, можна подивитися, що зараз з нею все добре», – сказав Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко повідомив, що в межах «Великого будівництва» центральна влада переходить на новий рівень співпраці з місцевою владою, що дозволить зробити відновлення місцевої інфраструктури більш ефективним.

 

Джерело: obozrevatel.com

Share on social networks