AVTODOREXPO

dates will be defined later

До проектування Київської обхідної дороги залучать компанію зі США

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») підписало меморандум про співпрацю за проектом будівництва Київської обхідної дороги з однією з найбільших будівельних компаній США – Bechtel Overseas Corporation.

«Спільна робота «Укравтодору» та одного з лідерів інфраструктурних проектів у світі дозволить знайти оптимальні технічні та фінансові рішення для втілення проекту», – прокоментував підписання міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Як відзначили в «Укравтодорі», Bechtel Overseas Corporation – світовий лідер у сфері інжинірингу, закупівель та будівництва. 22 роки поспіль компанія займає перше місце в рейтингу Engineering News, і входить у список 400 найбільших підрядників США. Спеціалізується на інфраструктурі, ядерній безпеці, оперує на ринку нафти, металургії, газу та хімікатів. Компанія надає послуги на всіх етапах – від планування та інвестицій, і до запуску та експлуатації.

Нагадаємо, що в серпні 2020 року «Укравтодор» презентував проект будівництва нової обхідної дороги навколо Києва. Київська окружна дорога (КОД) передбачає будівництво «півкільця» загальною протяжністю майже 150 км.

Дорога буде складатися з 6 ділянок і з’єднає автодороги М-07 Київ-Ковель, М-06 Київ-Чоп, М-05 Київ-Одеса, Н-01 Київ-Знам’янка, Н-08 Бориспіль-Маріуполь, М-03 Київ-Харків і М-01 Київ-Чернігів.

За розрахунками, піковий трафік на окремих ділянках становитиме понад 70 тис. автомобілів на добу, сумарний трафік – понад 300 тис. авто на добу. Проект також передбачає будівництво мостового переходу через річку Дніпро довжиною понад 25 км, з них – 5,9 км – сам міст.

З кінця 2020 року «Укравтодор» почав розробку проектної документації, включаючи землевідведення, для ділянок проходження КОД:
– перша ділянка – від М-07 Київ-Ковель-Ягодин до М-06 Київ-Чоп протяжністю 18,1 км;
– друга ділянка – від М-06 Київ-Чоп до М-05 Київ-Одеса протяжністю 35,2 км;
– третя ділянка – від М-05 Київ-Одеса до Н-01 Київ-Знам’янка протяжністю 22,9 км;
– четверта ділянка – будівництво мостового переходу через р. Дніпро з підходами до Н-01 Київ-Знам’янка та Гора-Рогозів протяжністю 25,7 км;
– п’ята ділянка – від Гора-Рогозів до М-03 Київ – Харків протяжністю 9,7 км.

Зараз три ділянки вже проектуються, ще по одній ділянці йдуть тендерні процедури.

 

Джерело: cfts.org.ua

Share on social networks