AVTODOREXPO

dates will be defined later

З 2021 року в Україні будуть проводити аудит безпеки міжнародних трас

З 2021 в Україні проводитимуть обов’язковий аудит безпеки доріг міжнародного значення, розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«З наступного року у нас вже починає виконуватися аудит безпеки доріг міжнародного значення. Це законодавчо передбачено. І це дозволить проектувати з самого початку безпечні дороги», – розповів міністр.

За словами міністра, це допоможе знизити кількість ДТП в Україні. Для цієї мети крім аудиту доріг, Мінінфраструктури запланувало іще низку заходів. Зокрема, будуть облаштовані 1000 демпферних систем, 900 освітлених пішохідних переходів і світлофорів на вимогу, пішохідні переходи на різних рівнях і місця відпочинку для водіїв. У 2021 році будуть також встановлені 125 комплексів автоматичної фіксації порушень ПДР та 100 комплексів габаритно-вагового контролю WiM («Зважування в русі»).

На українських дорогах почнуть їздити 10 спеціальних автомобілів для перевірки стану дорожньої мережі та 150 «фантомів» – спеціальних автомобілів, які будуть рухатися по дорогах і контролювати дотримання швидкісного режиму. За словами глави Укрінфрапроекту Кирила Хомякова, перші 4 автомобілі «фантома» почнуть здійснювати контроль на дорогах України вже до кінця 2020 року.

Нагадаємо, 21 жовтня уряд затвердив стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху до 2024 року. На її основі буде розроблено Державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2023 року. Ключова мета Стратегії – знизити рівень смертності внаслідок ДТП у порівнянні з 2019 роком як мінімум на 30% до 2024 року і на 50% до 2030 року.

 

Джерело: ukrinform.ru

Share on social networks