AVTODOREXPO

dates will be defined later

На дорозі Червоноград – Рава-Руська перебудовують старий міст

У посиленому режимі триває капітальний ремонт автомобільної дороги Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська. Кілька бригад одночасно проводять ремонтно-будівельні роботи на відтинку Белз – Рава-Руська. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг Львівської області.
Нині тривають ремонтні роботи на мосту завдовжки 10 метрів, що у селі Річки. Зокрема, дорожники уже демонтували старий мостовий перехід, влаштували берегові опори, встановили балки прогонової будови, уклали перехідні плити, укріпили укоси, встановили габіонні підпірні стінки та уклали монолітну залізобетонну накладну плиту.
Автомобільну дорогу Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська ремонтують в рамках міжнародного проєкту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні».
«Капітального ремонту прикордонна дорога Червоноград – Рава-Руська не бачила кілька десятків років. Невідремонтована ділянка цього шляху є справжнім випробуванням для водіїв, оскільки зношене дорожнє покриття має численні ушкодження, а подекуди вкрай глибокі вибоїни. Аби зменшити навантаження на автомобіль, водіям доводиться шукати альтернативу для об’їзду цієї дороги. А це суттєве збільшення часу перебування в дорозі та додаткові економічні витрати», – зазначили у Службі автомобільних доріг Львівської області.
Відремонтована дорога Т-14-04 сприятиме розвантаженню автошляхів М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська та Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква, а також підвищенню рівня безпеки дорожнього руху та комфортності.
«Міст до ремонту був у небезпечному експлуатаційному стані. Крім цього, тривогу жителів посилювала необхідність малим та дорослим громадянам постійно користуватися цією спорудою, поблизу якої знаходиться вся соціальна інфраструктура населеного пункту. Переправа стала одним із перших об’єктів капітального ремонту у 2023 році на Львівщині», – розповів Олег Береза, очільник Служби автомобільних доріг у Львівській області.
На час проведення ремонтних робіт споруди функціонує лише переправа для пішоходів. Для автомобілів організовано об’їзд.

 

Джерело: leopolis.news

Share on social networks