AVTODOREXPO

dates will be defined later

Угорщина надасть 50 млн євро на дороги Закарпаття

автодорога - виставка дорожнього будівництваДержавне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) анонсувало будівництво двох доріг і модернізацію мосту в Закарпатській області. Проекти хочуть реалізувати за рахунок кредиту в 50 млн євро, який готова надати Угорщина.

Перший проект – будівництво обхідної дороги навколо Берегово і далі – до митного посту «Лужанка» на кордоні з Угорщиною. Приблизна вартість проекту – 1,5 млрд грн. Зараз вантажівки пересуваються через центр Берегово і створюють аварійно-небезпечні ситуації, відзначають в агентстві.

Наступний проект – нова дорога першої технічної категорії від кордону з Угорщиною. Ділянка довжиною 10 км буде вести від кордону до траси М-24, а далі – до М-06 Київ-Чоп. Вартість проекту – 3,8 млрд грн.
«Це стане продовженням угорської траси М3 від Будапешта до Вашарошнамень на території України. Таким чином організуємо прямий маршрут від Будапешта до Києва і далі на північ», – заявили в Укравтодорі.

Останній проект – модернізація мосту через річку Тиса. По обидва береги річки розташовані український та угорський КПП. Автосполучення між ними організовано через міст.

Міст був побудований у 1913 році, а остання реконструкція була проведена у 1996 році. Станом на 2020 рік міст мав пошкодження і деформації.

 

Джерело: budport.com.ua

Share on social networks