AVTODOREXPO

dates will be defined later

Укравтодор оновить понад 200 км туристичних доріг у Чорнобильській зоні

ремонт дорігУкравтодор бере на баланс 220 км доріг у Чорнобильській зоні відчуження і планує оновити їх за 2021-2023 роки. Про це повідомляється на сторінці Укравтодору в Facebook.

«Укравтодор бере на баланс дороги в Чорнобильській зоні відчуження. 220 км доріг у 30-кілометровій Чорнобильській зоні відчуження будуть передані на баланс Служби автомобільних доріг в Київській області», – йдеться в повідомленні.

За словами глави Укравтодору Олександра Кубракова, також в цьому році на баланс агентства було прийнято кілька важливих об’єктів – в тому числі вулиці, які стануть об’їзними в Калуші і міст-новобудов в Чорноморську.

«Ключовий принцип – це дійсно повинні бути об’єкти державного значення, які на цьому етапі є великим фінансовим викликом для влади. У випадку з дорогами в зоні відчуження – ми плануємо їх оновлення за 2021-2023 роки. Ці дороги були частиною міжнародних маршрутів, зараз вони будуть забезпечувати, насамперед, туристичні потреби», – сказав Кубраков.

Зазначено, що незабаром почнеться комісійне обстеження стану доріг, на його основі і з урахуванням туристичних маршрутів будуть пріоритезувати ремонти.
Повідомляється, що за інформацією Держагентства з управління зоною відчуження з 2015 року до 2019 року кількість туристів збільшилася з 8 до 80 тис., з них майже половина – іноземці.

Чорнобильська зона розташована в Поліському та Іванівському районі Київської області, дістатися туди можна по дорозі Р-02 «Київ – Іванків – Овруч».
Відзначається, що в цьому році буде завершено ремонт дороги Р-02 на 13 км в районі сіл Старі Петрівці, Нові Петрівці та Лютіж.

 

Джерело: novosti-n.org

Share on social networks