AVTODOREXPO

dates will be defined later

Укравтодор планує добудувати Буштинський міст на Закарпатті до кінця року

Укравтодор у 2020 році планує добудувати на Закарпатті Буштинський міст через річку Теребля (дорога Н-09), будівництво якого було призупинено через недостатнє фінансування.

Про це сказано в повідомленні «Укравтодору» в Telegram, передає БізнесЦензор.

«На дорозі Н-09 Мукачеве – Рахів – Івано-Франківськ – Львів відновлені роботи з будівництва моста через річку Теребля в селі Буштино Тячівського району Закарпатської області. Проект нового мосту був розроблений ще в 2004 році, роботи тривали з 2006 по 2013 рік, коли були зупинені через брак фінансування», – сказано в повідомленні.

Влітку 2020 року роботи були відновлені, завершення будівництва заплановано на листопад 2020 року.

Новий міст добудовується поруч з аварійним 70-річним мостом, який закритий для великовантажного транспорту.

«Тільки 2% мостів України в справному стані, 26,9% – обмежено працездатні, 2,7% – непрацездатні. В основному мости будувалися в 60-70 роки, тільки деякий з них нормально містилися, тому кількість аварійних об’єктів збільшується щодня. Відновлення та будівництво нових мостів – пріоритет «Укравтодору» на найближчі роки. Завдяки завершенню будівництва моста через Тереблю в 2020 році ми повністю оновимо маршрут з Івано-Франківська в Мукачево», – підкреслив глава «Укравтодору» Олександр Кубраков.

Довжина мосту складає 169,04 метра. Основний проїзд 10,5 метрів і два тротуари по 1,5 метра.

 

Джерело: biz.censor.net.ua

Share on social networks