AVTODOREXPO

dates will be defined later

Укравтодор удосконалює інклюзивні рішення на дорогах

Державне агентство автомобільних доріг України удосконалює будівельні норми при проектуванні інфраструктури автодоріг з урахуванням потреб людей з інвалідністю.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію «Укравтодору».
«До недавнього часу при проектуванні інфраструктури в Україні використовувалися пострадянські будівельні стандарти, які не враховували потреби людей з інвалідністю. Перший крок до інклюзії був зроблений, коли розробили нові ДБН, що діють зараз. Однак багато норм потребують удосконалення», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що інфраструктурні рішення, які враховують сучасні вимоги по інклюзивності під час проектування вулиць і доріг, розробляє Технічний комітет стандартизації 307 «Автомобільні дороги і транспортні споруди», який був створений на базі ДП «ДерждорНДІ».

«До роботи запрошені уповноважений президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, ДП «Укрдіпродор», Національна поліція України, Всеукраїнське громадське об’єднання «Національна асамблея людей з інвалідністю України», а також інші зацікавлені організації», – додали в «Укравтодорі».

Також у Держагентстві автодоріг повідомили, що на проведеному вчора засіданні групи фахівців було прийнято рішення, що необхідно змінити висоту стовпчиків, які встановлюються уздовж проїжджої частини і виконують функцію заборони паркування автомобілів.

На думку фахівців, більш інклюзивною є висота 0,50-0,85 м. А стовпчики, які встановлюються перед пішохідними переходами, повинні мати висоту 0,85-1,20 м.

Для впровадження цього рішення, Технічний комітет стандартизації розробить зміни в ДСТУ 8751 до: 2017 «Безпека дорожнього руху. Огородження дорожні і напрямні пристрої. Правила використання. Загальні технічні вимоги».

Найближчим часом фахівці ДП «ДерждорНДІ» підготують пропозиції щодо внесення даної роботи в Програму робіт з національної стандартизації.

 

Джерело: cfts.org.ua

Share on social networks