AVTODOREXPO

dates will be defined later

У Києві встановили першу демпферну систему

демпефрна система - виставка дорожнього будівництваУ Києві, на вулиці Луговій встановили перший у столиці амортизаційний пристрій «демпферної системи». Про це повідомляють у КМДА.
Відзначається, що це сучасний засіб пасивної безпеки, яке встановлюється на найбільш небезпечних ділянках доріг.

«Під час лобового зіткнення демпферна система поглинає енергію удару шляхом поступової деформації внутрішніх елементів, які приводять в дію зовнішні балки, складаючи їх телескопічно. Найголовніше, що демпфер не прошиває машину наскрізь», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що цим демпфер принципово відрізняється від інших видів огорожі, оскільки дозволяє зменшити, а то і виключити травмування учасників дорожнього руху під час зіткнення.

«Можливість травмування водія і пасажирів при зіткненні зводиться до мінімуму. При бічних наїздах система функціонує, як стандартне дорожнє бар’єрне огородження», – додали в КМДА.

Нагадаємо, раніше цього року на дорогах Чернігівської області планували встановити 18 демпферних систем. Чернігівська область – одна з перших в Україні почала застосовувати такі відбійники. Подібні амортизаційні пристрої також є у Вінницькій та Одеській областях.

 

Джерело: cfts.org.ua

Share on social networks