AVTODOREXPO

dates will be defined later

У Києві з’явилась перша камера фіксації перетину смуги громадського транспорту

камера автофіксації порушеньГолова Державного агентства інфраструктурних проектів («Укрінфрапроект») Кирило Хом’яков повідомив, що в Києві вже запустили першу камеру системи автофіксації порушень ПДР, що фіксує факт перетину смуги громадського транспорту. Тільки за перший день роботи вона зафіксувала понад тисячу таких порушень.

На сьогодні камера працює в тестовому режимі, отже поки що штрафи виписуватися не будуть. Втім, через певний період дану функціональність все ж запустять офіційно, тож водіям доведеться уважніше ставитися до розмітки і активніше залишати смугу ГТ під час перестроюваннь.

«В день – більше 1000 порушень. Тепер водії не будуть об’їжджати затори смугою громадського транспорту», – прокоментував запуск системи Кирило Хом’яков.

Відзначимо, що «Укрінфрапроект» вже передав Міністерству внутрішніх справ 90 нових камер автофіксації порушень ПДР, а до кінця поточного року планують передати МВС ще 130 таких камер. Вони можуть фіксувати не тільки перевищення дозволеної швидкості, але і проїзд на червоне світло, перетин подвійної суцільної лінії розмітки і смуги руху громадського транспорту (список фіксованих порушень буде розширюватися).

Нагадаємо, що згідно даних МВС за п’ять місяців роботи системи автофіксації порушень ПДР кількість штрафів за перевищення швидкості знизилося на 30%. Уточнити розташування камер можна в офіційному додатку «Штрафи ПДД», яке вже є і для Android і для iPhone.

 

Джерело: itc.ua

Share on social networks