AVTODOREXPO

dates will be defined later

У 2021 році «Київавтодору» виділять 1,7 млрд гривень на дороги

В 2021 році комунальній корпорації «Київавтодор» зі столичного бюджету планують виділити 1,69 млрд гривень. З цієї суми більшу частину коштів – 1,6 млрд гривень – збираються направити на капремонт та реконструкцію доріг, а також будівництво надземного пішохідного переходу біля заповідника «Биківнянські могили» та велосипедної доріжки по маршруту «Солом’янка-Центр».

Раніше Департамент комунальної власності КМДА затвердив фінансовий план КК «Київавтодор» на 2021 рік.

39,57 млн гривен – за счет выполнения функций заказчика (осуществления технического надзора);
14,2 млн гривен – проценты по предоставленным обеспечениям выполнения договоров подряда победителями торгов;
4,6 млн гривен – за счет выполнения функций централизованного управления предприятиями, которые входят в состав корпорации;
1,44 млн гривен – от операционной аренды, компенсации эксплуатационных расходов арендаторами и амортизации на безоплатно полученные основные средства.

У структуру доходів «Київавтодору» також вписали 91,74 млн гривень бюджетного фінансування, які збираються направити на нанесення дорожньої розмітки та поточні ремонти вулично-дорожньої мережі.

Ще 1,6 млрд з бюджету «Київавтодору» повинні виділити на капітальні інвестиції. З них 1,22 млрд гривень або 76,2% мають витратити на капремонт, а 304 млн гривень або 19% – на реконструкцію об’єктів вулично-дорожньої мережі, але які саме це об’єкти не вказано. Детально описано, як витратять лише 78,84 млн гривень або 4,8% коштів, профінансованих з бюджету капітальних інвестицій:
40 млн гривень – на будівництво надземного пішохідного переходу на Броварському проспекті біля національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили»;
23,1 млн гривень – на будівництво велосипедної доріжки по веломаршруту «Солом’янка-Центр»;
7,05 млн гривень – на будівництво автомобільної дороги на ділянці між вул. Довбуша та Броварським проспектом;
5,68 млн гривень – на будівництво під’їзної дороги з реконструкцією вул. Вирлицька в промзоні Бортничі.

Таким чином, загальне бюджетне фінансування корпорації в 2021 році заплановано в розмірі 1,69 млрд гривень.

Також КК «Київавтодор» має намір витратити на покупку автотранспорту і ремонт будівель 4,46 млн гривень власних коштів.

Витрати «Київавтодору» в 2021 році заплановані на рівні 143,93 млн гривень. Найбільші їх статті: оплата послуг виконавцям робіт з поточного ремонту та нанесення дорожньої розмітки – 91,74 млн гривень, оплата праці працівників і відрахування на соціальні заходи – 45,05 млн гривень і амортизація – 1,5 млн гривень.

В результаті поточний рік компанія планує закінчити з прибутком в 1,03 млн гривень (після сплати податку на прибуток – 845 тис. Гривень).

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, Комунальна корпорація «Київавтодор» заснована Київрадою в 2002 році. У корпорацію входить 16 комунальних підприємств: 10 районних КП «ДЕУ», КП «Київавтошляхміст», КП «ДЕУ «Магістраль», «Комунальне автотранспортне підприємство», КП «Навчально-курсовий комбінат», КП «Автодорсервіс» та КП «Київміськсвітло».

 

Джерело: soloma.org.ua

Share on social networks