АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Будівництво концесійних автобанів Кабмін назвав своїм пріоритетом

Будівництво концесійних автобанів в Україні є одним із пріоритетних завдань чинного Кабінету міністрів України. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«На цьому тижні ми прийняли рішення, яке створює правові підстави для реалізації таких проектів на умовах державно-приватного партнерства», – зазначає Шмигаль.

При цьому він нагадав, що уряд затвердив максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільними дорогами загального користування, побудованим на умовах концесії.

«Це означає, що концесіонер на основі договору не зможе встановити ціну вище, ніж встановлена Кабінетом міністром», – пояснив прем’єр.

Крім цього він зазначив, що в рамках програми державно-приватного партнерства в дорожній галузі на першому етапі заплановано відновлення 6 потенційних пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км.

«Реалізація таких проектів підвищить зацікавленість інвесторів і дасть можливість розвивати інфраструктуру за європейськими стандартами», – додав прем’єр.

Раніше Кабмін встановив вартість проїзду по платних дорогах України. Згідно з розпорядженням уряду, вартість буде коливатися від 80 копійок до 4,6 гривень за кілометр.

 

Джерело: censor.net

Поділитися в соцмережах