АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В американському штаті Джорджія з’явилася «сонячна» дорога

У штаті Джорджія (США) на дорозі міста Пічтрі-Корнерс створили фотоелектричні вуличну систему, яка виробляє енергію для зарядного терміналу електромобілів, що працює на сонячній енергії Coatt Group Wattway.

«Сонячна» дорога знаходиться в районі автономної смуги огляду транспортних засобів Technology Parkway.

Нова система буде виробляти більше 1,3 мегават-годин електроенергії на рік для зарядного пристрою рівня 2 EV для водіїв електромобілів.

Зарядний пристрій додатково оснащений системою накопичення енергії для нічної зарядки. На «сонячній» дорозі використовуються панелі Wattway, надані французькою компанією Colas Group у співпраці з французьким Національним інститутом сонячної енергії.

Сонячні модулі були спроектовані набагато більш довговічними і ефективними, що призвело до підвищення ефективності на 21% в порівнянні з раніше випущеними.

У місті планують обладнати сонячними батареями більше доріг, велодоріжок та інших об’єктів.

Нагадаємо, влітку поточного року в Європі почався дослідний проект PV-SÜD по оцінці потенціалу та перспектив облаштування сонячних електростанцій над автомагістралями. Його проводять Австрійський технологічний інститут (AIT), німецький Інститут сонячних енергетичних систем (Fraunhofer ISE) і компанія Forster Industrietechnik GmbH. Ідея проекту полягає в тому, щоб побудувати над автобанами навіси і покрити їх сонячними модулями. Наприклад, в Німеччині близько 13 тисяч кілометрів автобанів, що покривають приблизно 2,6% території країни. Якщо встановити над ними сонячні модулі, загальна площа такої «електростанції» складе приблизно 337 квадратних кілометрів.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах