АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В Україні з’являться десятки нових систем Weigh-in-Motion

габаритно-вагові комплексиВ Україні з’являться десятки нових систем Weigh-in-Motion. Про це повідомляється на головній сторінці проєкту «Велике будівництво» в соціальній мережі. Варто зазначити, що мова йде про системи для відстеження ваги машин у русі, щоб контролювати ситуацію і не допускати перевантажень, які шкодять якості доріг.

Зараз такий комплекс представники Укравтодору встановлюють на 186 + 237 кілометрі дороги М-04 (Дніпропетровська область). Цей регіон, відзначають в повідомленні, один з найважливіших, тому що знаходиться практично в центрі країни, і має одну з найбільших мереж доріг (2 837 кілометрів). Таке розміщення системи «Зважування в русі» допоможе відстежувати вантажні потоки з Кривого Рогу, П’ятихатки та Кам’янського.

Варто підкреслити, що в Дніпропетровській області в цьому році з’явиться ще 3 системи зважування-в-русі: одна на Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка, а також ще дві на Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя.

Також відомо, що такими системами займаються на автодорозі М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине. По всій Україні за минулий рік встановили вже 39 таких комплексів з відстеження ваги транспорту, а в 2021 році з’явиться ще 66 таких об’єктів в рамках все тієї ж програми «Велике будівництво». До слова, всі об’єкти, які знаходяться в роботі Укравтодору, можна простежити на спеціальній карті, передають в пресслужбі проєкту «Велике будівництво».

Варто нагадати, що ще восени 2020 року депутати Верховної Ради підтримали в першому читанні законопроєкт, який передбачає збільшення штрафів за перевантаження. Так, сума штрафу залежить від відсотка перевантаження: мінімально (до 2 відсотків) – 1500 гривень, а максимально (понад 30 відсотків) – 51000 гривень (стільки ж, згідно із законопроєктом, заплатять посадові особи).

 

Джерело: news24.ukrainianwall.com

Поділитися в соцмережах