АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Голова Укравтодору розповів про ремонт доріг під час карантину

автобан

Голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков заявив, що планований секвестр бюджету не торкнеться ремонту доріг. За його словами, роботи тривають, незважаючи на карантин.

«Буквально вчора було підписано проєкт змін до державного бюджету-2020. Наші статті, пов’язані з дорожнім будівництвом, не змінюються, фінансування залишається в повному обсязі. Додатково минулого тижня уряд ухвалив постанову, яка дозволяє нам залучити 19,3 млрд гривень під державні гарантії. Все відбувається за планом», – сказав Кубраков під час онлайн-конференції в четвер.

«Коли ми починали цей рік, у нас були заплановані три джерела. Перший – на дороги державного значення планували направити і направили 31,5 млрд гривень з Дорожнього фонду. Друге джерело – це 19,3 млрд під державні гарантії, це додаткові кошти. Третє джерело – це 35 млрд, які ми планували і все ще плануємо залучити з коштів, що їх Україна отримала в результаті перемоги в Стокгольмському арбітражі», – розповів голова «Укравтодору».
За словами Кубракова, на 40% об’єктів, які були заплановані на цей рік, уже ведуть роботи.
Цього тижня починається великий проєкт – будівництво дороги до Станиці Луганської. «Там кілька ділянок, але загальна протяжність буде 130 км, і цю дорогу ми починаємо будувати вже сьогодні», – сказав він. Завершити ремонт планують до середини липня.

Крім того, Кубраков додав, що зараз відбувається активне будівництво на дорогах Н-31 Дніпро-Решетилівка і Н-30 Василівка-Бердянськ. «Н-31 – траса в роботі. Є 29 км, на яких наразі не ведуться роботи, тому що розробляється ТЕО, але ми розуміємо, що задача – добудувати цю дорогу в поточному році, тому ми дотримуємося плану. Щодо Н-30 Василівка-Бердянськ: деякі дороги вводяться в експлуатацію вже зараз.

Сподіваємося, коли карантин закінчиться і настане туристичний сезон, ця дорога буде відкрита», – повідомив він. Також голова «Укравтодору» заявив, що головний об’єкт будівництва в цьому році – мостовий перехід у місті Запоріжжя. «Ми сьогодні чекаємо на дозвіл від ДАБІ і тоді зможемо почати роботи», – додав він.
Кубраков повідомив, що завдяки “Великому будівництву” буде створено близько 150 тис. робочих місць.

«Є люди, які будуть залучені до наших підрядних організацій. Друге – є низка суміжних галузей, які дають додаткові робочі місця. Якщо ми говоримо про весь проєкт фінансування в розмірі 75 млрд грн, то йдеться приблизно про 150 тисяч робочих місць, створених у нашій галузі та безпосередньо в суміжних із середньою зарплатою близько 16,5 тис. грн», – сказав Кубраков.

Джерело: LB.UA

Поділитися в соцмережах