АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Дорожнє будівництво стане державним пріоритетом у 2020 році

ремонт дороги - виставка Автодорекспо

11 лютого в Укравтодорі відбулась стратегічна зустріч присвячена дорогам України. Її мета – узгодження єдиної лінії взаємодії між державними органами, бізнесом і громадськістю у напрямку розбудови дорожньої інфраструктури в Україні.

Серед учасників зустрічі – Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, Міністр фінансів України Оксана Маркарова, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій, Перший заступник керівника офісу Президента України Сергій Трофімов та Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Зокрема, на зустрічі йшлося про плани з будівництва доріг на поточний рік.
«З 1 березня 2020 року ми розпочинаємо потужний проект Велике будівництво. Ми хочемо з’єднати якісним сполученням усі куточки нашої країни: Схід, Захід, Північ, Південь» – сказав Президент Володимир Зеленський, – Дуже хочеться, щоб ми могли подорожувати українськими дорогами комфортно та безпечно. Нам потрібно зруйнувати міф про те, що Україна і хороші дороги – це несумісні речі».

У 2020 році дорожнє будівництво стає державним пріоритетом. Тому фінансування робіт здійснюється з різних джерел: Дорожнього фонду, коштів під державні гарантії і МФО, а також грошей, які Україна отримала від Газпрому за рішенням Стокгольмського арбітражу.
«Ми маємо чітке розуміння того, що фінансування дорожніх робіт є саме інвестиційним проектом, який відкриває нові можливості – як для міжнародних інвесторів і підрядників, так і для звичайних українців. Адже хороші дороги – це впевнене майбутнє, внесок у розвиток регіонів і фундамент для комфортного життя в нашій державі» – Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Амбітна мета цього року – це оновлення більше 4000 км доріг державного значення. Рекордний масштаб будівництва акумулює навколо себе інтереси усіх гілок влади. За три місяці стартує будівництво на понад 60% запланованих маршрутів, а з травня по листопад нас чекає дійсно історична інтенсивність дорожніх робіт.
«На старті логіка наших дій доволі проста: підтвердження фінансування, оголошення тендерів, авансові платежі підрядникам – і початок робіт. Зараз ми усуваємо зайвий бюрократизм у ціноутворенні, долучаємо до роботи міжнародних експертів з оцінки якості та узгоджуємо політики з Антимонопольним комітетом. Ми не маємо права втратити цей рік через певні процедурні нюанси» – Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Джерело: Facebook

Поділитися в соцмережах