АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Експерти CoST оцінили капремонт київської окружної дороги

У КМДА відзвітували про капітальний ремонт ділянки Кільцевої дороги від проспекту Перемоги до селища Вишневе, нагляд за яким проводили міжнародні експерти. Про це повідомляє кореспондент Delo.ua.
На капітальний ремонт Окружної дороги в Києві витратили 332 мільйони гривень. Всі роботи виконувалися за кошти КМДА. Капремонт проводився на ділянці довжиною 6 кілометрів (загальна довжина траси – 34,4 км – Delo.ua). Після проведення робіт ширина проїжджої частини збільшилася із 13 до 16,5 метрів, на окремих ділянках – до 20 метрів. Загальна кількість смуг збільшилася з 3-4 до 4-5 смуг.

На ділянці робіт розташовано 6 підземних переходів на перетині вулиць Сім’ї Сосніних, Литвиненко-Вольгемут, Жмеринської, Бурштинової і Верховинної і в районі заводу «Електронмаш». З боку проспекту Перемоги були облаштовані 4 пішохідні містки наземних переходів.
Мер Києва Віталій Кличко розповів, що цей звіт важливий для міста в частині виправлення помилок і зменшення корупційних ризиків. «Всі побажання верифікаційної групи будуть обов’язково враховані», – заявив Кличко.
Київський міський голова також підкреслив, що дана відповідь – перша в історії міста.

Які ж висновки міжнародних експертів? Верифікаційна група CoST вказала на неточності і відсутність даних у проектній документації:
– заява про намір про екологічні наслідки не була узгоджена з замовником;
– були відсутні матеріали врахування громадських інтересів (публікації в ЗМІ, Протокол проведення слухань);
– не було надано розрахунки очікуваних еквівалентних і максимальних рівнів шуму біля житлової забудови.

Фахівці рекомендували провести аналіз на предмет затягування термінів узгодження дозвільних процедур, а також КМДА варто звернути увагу на складність отримання дозвільних документів.

Згідно з висновками групи GoST, капітальний ремонт та облаштування на ділянці Кільцевої дороги водовідводів забезпечить ефективну експлуатацію дороги на п’ять років, що відповідає гарантії генпідрядника. Цікаво, що рівень відкритості подачі документів комунальної корпорації «Київавтодор» експерти міжнародної організації оцінили на 98%.

Джерело: Delo.ua

Поділитися в соцмережах