АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На дорозі до Одеського порту почали укладати геОматеріал

В Одеській області будують дорогу, що з’єднає трасу М-28 Одеса – Южний з Одеським морським портом. Це державна і безкоштовна автодорога, яка стане альтернативою маршруту через територію приватної компанії.

Днями Укравтодор оприлюднив відеозвіт з будівельного майданчика.
«Будівництво дороги до Одеського порту перейшло на наступний етап: стартувало влаштування геосітки. Геосітка є важливим компонентом на дорогах з високим експлуатаційним навантаженням. Геоматеріал підвищить стійкість конструкції та забезпечить рівномірну передачу навантаження на нерівномірно міцну основу», – звітує агентство.

Нова дорога, яку створюють за програмою «Велике будівництво», буде з цементобетону і матиме довжину 5,3 км. За проєктом, на дорозі будуть облаштовані TIR-майданчики для відстою великовагового автотранспорту на 300 авто і два WiM-майданчики для зважування вантажівок.

Біля контрольно-пропускного пункту дорогу розширять з чотирьох до шести смуг.

«Тут починається митна зона, тому важливо створити умови для швидкої перевірки та пропуску вантажівок», – пояснюють в Укравтодорі.

Дорогу планують відкрити у 2021-2022 році. Крім того, за програмою «Велике будівництво» в Одеській області буде побудовано та відремонтовано 180 км доріг державного значення.

Джерело: ukrinform.ua

Поділитися в соцмережах