АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На острові Тасманія збудували дорогу з відходами пластику і скла

Влада острову Тасманія інвестувала в першу в історії Австралії дорогу, побудовану з перероблених відходів пластику і скла. Місцеві чиновники працювали разом із дорожньо-будівельною компанією Downer та компаніями з відновлення та перероблювання ресурсів Close the Loop і RED Group.
У процесі будівництва дорожники використали близько 500 000 пластикових пакетів та інших компонентів м’якого пластикового пакування – для покращення властивостей стандартного дорожнього покриття. Близько 100 000 скляних пляшок також було вивезено зі сміттєзвалищ і подрібнено на піскоподібний матеріал. До складу інноваційного матеріалу для дорожнього покриття також входить 33 тонни переробленого асфальту та тонер із 5 900 перероблених картриджів для принтерів.
За описаною технологією збудували експериментальну ділянку дороги протяжністю 500 метрів. Місцева влада сподівається, що експеримент виправдає очікування щодо довшого терміну служби. В такому разі концепція буде розширюватися на інші сфери. І хоч початкова вартість такої дороги може бути вищою, у довгостроковій перспективі вона беззаперечно варта інвестицій.
«М’який пластик погано розпадається на звалищі. Для приготування асфальту він розплавляється на домішку, а це означає жодних проблем із мікропластиком чи забрудненням», – каже генеральний менеджер Close the Loop Australia Неріда Мортлок.
Всі організації, що беруть участь у проєкті, сподіваються надихнути інші країни на розвиток подібних технологій, аби допомогти втілити ідею перероблених доріг у реальність.

 

Джерело: dornob.com

Поділитися в соцмережах