АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На регіональні аеропорти у 2021 році виділять 2,4 млрд грн

Державне фінансування на розвиток регіональних аеропортів у 2021 році складе 2,4 млрд грн. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Відомо, що 1,4 млрд грн буде направлено на будівництво нового аеродрому в Дніпрі. Ще 1 млрд грн піде на реконструкцію злітно-посадкових смуг у Вінниці та Херсоні, а також на модернізацію рульової доріжки і перону в аеропорту міста Рівне. Крім того, 30 млн грн буде виділено на проектування нового аеропорту на Закарпатті.

«Наша стратегія передбачає модернізацію 5-6 аеропортів щорічно в залежності від обсягів фінансування», – додав Криклій.
За словами міністра, в планах на 2022 рік – Чернівці, Суми, Полтава, Черкаси.

Відзначається, що в аеропорту Одеси на 2021 рік запланована III черга будівництва – магістральної рульової доріжки. У наступному році на роботи в аеропорту необхідно виділити 500 млн грн. Загальна сума робіт при цьому запланована в обсязі 932,4 млн грн. При цьому повідомляється, що джерела фінансування робіт в аеропорту ще не визначені.

В аеропортах Херсона та Вінниці необхідна реконструкція злітно-посадкової смуги, на це заплановано кошти в розмірі 320 млн і 604 млн гривень відповідно. Загальна вартість робіт в аеропорту Херсона становить 320 млн грн, а в аеропорту Вінниці – 1,57 млрд гривень.

В аеропорту міста Рівне на 2021 рік передбачена реконструкція рульової доріжки та перону. Також потрібно встановити світлосигнальне та радіотехнічне обладнання, привести периметри огорожі у відповідність до вимог авіаційної безпеки. У наступному році на роботи в аеропорту потрібно виділити 75,7 млн грн. Загальна сума робіт при цьому запланована в обсязі 397,1 млн грн.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах