АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На трасі Київ – Одеса добудують забуту розв’язку

Служба автомобільних доріг в Одеській області має намір вкласти чималі кошти в недобудовану транспортну розв’язку в 45 кілометрах від Одеси. Йдеться про розв’язки на трасі Київ-Одеса поблизу села Єреміївка. Будувати її, судячи з усього, почали ще в середині 2000-х років, але так і не закінчили.

У службі автодоріг розповіли, що розв’язку на 426-му кілометрі Київської траси занедбали ще 13-14 років тому. Одна її частина дозволяла б поворот на Єреміївку, через яку багато водіїв вважають за краще їздити з Одеси в Роздільну. Зараз же просто так взяти і повернути з Київської траси наліво в сторону Єреміївки не можна: для цього потрібно шукати розворот, який знаходиться досить далеко від недобудови.

За документами розв’язка складається з двох об’єктів: шляхороповоду й транспортної розв’язки біля нього. Останню повністю закінчили, але з мостом так і не з’єднали. Окрім того, під час будівництва дорожні служби так і не оформили на себе землю під розв’язкою.

В облавтодорі сподіваються виправити ситуацію за 232 мільйони гривень. У капремонт шляхопроводу дорожники готові вкласти 38 мільйонів гривень, а в капремонт під’їздів (розв’язки) – ще 194,4 мільйона. Заступник начальника одеського облавтодору Сергій Лещенко розповів, що роботи у майбутніх підрядників буде багато – розв’язку доведеться серйозно оновити.

Заміні підлягають тисячі квадратних метрів дорожнього покриття. З’їзди і міст потрібно зміцнити, обрамити новими огорожами і все це освітлювати. Великих проблем з відведенням землі заступник начальника облавтодору не бачить. Він сподівається, що власникам землі не доведеться заплатити надто вже велику суму.

«Потрібно переробляти багато з того, що було зроблено. Наприклад, асфальтобетон, який вкладений на з’їздах, вивітрився давно, його треба міняти. Але не думаю, що оформлення землі стане проблемою: основні елементи розв’язки давно побудовані, власники землі звикли до цієї думки. Потрібно просто все оформити і сплатити їм компенсацію», – сказав Сергій Лещенко.

Обирати підрядника для ремонту шляхопроводу будуть 6 травня, а транспортну розв’язку «розіграють» на відкритих торгах у кінці червня. Закінчити всі роботи повинні до кінця 2022 року. Обмежувати рух по трасі Київ-Одеса через капремонт розв’язки не планують.

Нагадаємо, що трасу Київ-Одеса чекає масштабний ремонт. Більшу частину дадуть європейські інвестиційні банки. По ходу робіт практично всі ліві повороти з траси повинні зникнути.

 

Джерело: pushkinska.net

Поділитися в соцмережах