АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Нові розв’язки та дороги у генплані Києва

генплан Києва - АВТОДОРЕКСПО виставка дорожнього будівництвоУ генеральному плані забудови міста Києва на 2020 – 2040 роки закладено цілу низку реконструкцій та будівництва нових об’єктів, які повинні розв’язати проблему завантаженості столичних доріг. У документі є плани з перспективою як на 7, так і на 20 років. І якісь із них почнуть втілювати вже в поточному році.

Чи не найбільш грандіозні плани міської влади стосуються Подільського району столиці. Тут планують завершення будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Крім того, розширять вулиці Глибочицьку, Стеценка і Кирилівську, а також Подільський узвіз. До Подільського мостового переходу побудують підхід від вулиці Січових Стрільців до Межигірської, багаторівневу розв’язку на Межигірській в районі перетину з вулицями Набережно-Лугова і Заводська.

У Солом’янському районі Києва передбачено будівництво шляхопроводу через залізницю – продовження вулиці Суздальської до Повітрофлотського проспекту. Бульвар Вацлава Гавела продовжать до вулиці Щербаківського з будівництвом нового шляхопроводу через залізничну колію. На Відрадному проспекті запланована реконструкція з продовженням до Кільцевої дороги. Біля станцій метро «Вокзальна» і «Шулявська» побудують багаторівневі перехоплювальні паркінги.

На Правому березі Києва планують також реконструкцію Голосіївського проспекту, проспекту Науки, і вулиці Заболотного. Залізничне шосе розширять і продовжать до вулиці Федорова. Оболонський проспект з’єднають з великою Кільцевою дорогою, на вулиці Богатирській побудують багаторівневу транспортну розв’язку – в районі перетину з Полярною, Луговою і Великою Кільцевою. Запланована також реконструкція проспекту Бандери в районі платформи «Зеніт» і будівництво нового північного мостового переходу на перетині з Оболонським проспектом, який забезпечить виїзд з Лівого берега на Велику Кільцеву дорогу.

У Святошинському районі Києва містобудівники хочуть розширити вулицю Стеценка, Святошинську та Жмеринську, а також продовжити вулицю Чорнобильську до вулиці Академіка Булаховського. Заплановано також будівництво нових розв’язок: на перетині проспекту Палладіна з бульваром Вернадського, проспекту Палладіна і вулиці Стеценка, Брест-Литовського шосе і вулиці Зв’язківців, проспекту Леся Курбаса та вулиці Сім’ї Сосніних. У районі станції метро «Академмістечко» повинен з’явитися перехоплювальний паркінг на 440 місць.

На Лівому березі столиці планують будівництво цілої низки багаторівневих розв’язок: на Дарницькій, Харківській і Керченській площах, на перетині Бориспільської вулиці з Харківською трасою, вулиці Бальзака та проспекту Шухевича, вулиці Хоткевича та проспекту Гагаріна, і на проспекті Шухевича / вулиці Братиславській і Драйзера.

 

Джерело: auto.24tv.ua

Поділитися в соцмережах