АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

По всій Україні дороги від снігу чистять 887 одиниць техніки

«Укравтодор», в рамках забезпечення проїзду автошляхами державного значення тих областей України, які постраждали від снігопадів, проводить розчищення доріг від снігу та обробку протиожеледними засобами. На даний момент до роботи залучено 887 одиниць техніки та 1160 працівників.

У Державному агентстві автомобільних доріг України відзначають, що у Чернівецькій, Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській і Луганській областях випало від 2 до 5 см снігу. Дощ із мокрим снігом йде в Миколаївській області, у Волинській і Рівненській областях спостерігається туман.

«На перевальних ділянках доріг без опадів. Температура повітря -5 -11°С», – йдеться у повідомленні «Укравтодору».

Також повідомляється, що покриття доріг на окремих ділянках у Волинській, Одеській, Чернігівській областях частково засніжене, в областях з опадами місцями мокре, в інших областях – сухе.

«Проїзд автомобільними дорогами державного значення забезпечений», – підкреслили в «Укравтодорі».

Відзначається, що за повідомленням «Укргідрометцентру» на початку тижня в більшості північних, центральних областей, а також у Харківській, Одеській, Миколаївській областях знову очікуються снігопади (приріст сніжного покриву на 5-10 см). Вдень у Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській і південних областях буде спостерігатися сніг із переходом у дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпеки).

Нагадаємо, що 26 січня при Державному агентстві автомобільних доріг України почав працювати штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на автодорогах державного значення. Він працює на базі ситуаційного центру, де використовується сучасне обладнання та програмні рішення. У роботі штабу беруть участь представники «Укравтодору», ДСНС, Нацполіції, ДАК «Автомобільні дороги України», «Укртрансбезпеки», КМДА, Київської обласної державної адміністрації та ін.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах