АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Україна оплатить будівництво моста в Молдову

дорожное строительствоУкраїна і Молдова домовилися про спільне будівництво швидкісної автомагістралі, якою з Києва до Кишинева можна буде доїхати за п’ять годин. На маршруті також запланували зведення мосту. Фінансувати його будівництво буде Україна.

Про це розповів заступник голови Офісу президента Ігор Жовква. Уточнюється, що міст хочуть звести через Дністер в районі Ямпіль-Косеуць. Про намір побудувати його раніше заявив Володимир Зеленський на зустрічі з президентом Молдови.

За словами Ігоря Жовкви, до реалізації проекту приступлять уже найближчим часом. Українська і молдовська сторони уже отримали розпорядження президентів. На це виділять гроші з держбюджету.

«Будівництво всього мостового переходу буде здійснюватися за рахунок України», – зазначив Жовква. Заступник голови ОП додав, що Київ добудує також частину траси до мосту. Велика частина цієї дороги вже зведена і реконструйована. А Молдова, в свою чергу, добудує частину дороги до мосту на своїй території. «У них також готовий відрізок цієї траси, тому проект є абсолютно здійсненним і цілком реалістичним в частині фінансування», – підкреслив Жовква.

 

Джерело: news.bigmir.net

Поділитися в соцмережах