АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Україна і Молдова побудують магістраль і міст на маршруті Київ – Кишинів

автобанПрезидент України Володимир Зеленський та президент Молдови Мая Санду підписали низку двосторонніх документів. З-поміж іншого сторони обговорили спрощення подорожей між двома державами.

Президенти домовилися створити спеціальну Раду, в межах якої координуватимуть вирішення спільних завдань. Пріоритетами є енергетика, інфраструктура, транспорт і транзит.

«У нас є амбітна ідея – будівництво сучасної магістралі, яка з’єднає Київ і Кишинів. З цією метою ми обговорили будівництво прикордонного мосту через Дністер, що скоротить подорож між столицями наших держав до п’яти годин», – заявив Президент Володимир Зеленський.

Він додав, що планується також дозволити перетинати кордон між країнами за ID-паспортами (без закордонного).

Також підписано Меморандум щодо розвитку транспортного і транзитного потенціалу між Україною та Молдовою.

Санду своєю чергою подякувала Зеленському за запрошення в Україну.

«Україна є стратегічним партнером, підтримка співробітництва є важливим завдання для Республіки Молдова. Ми домовилися про виведення наших відносин на новий рівень стратегічного партнерства. Ми вирішили створити Раду президентів як новий формат співпраці на високому рівні», – зазначила пані президент.

Вона додала, що країни хотіли б покращити інфраструктуру на шляху Кишинів – Сорока – Ямпіль – Київ, що дозволить створити транспортний коридор, який може стати найшвидшим маршрутом з центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи.

 

Джерело: lb.ua

Поділитися в соцмережах