АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У держбюджеті-2021 на дороги відведено 150 мільярдів гривень

автобанУ 2021 році влада планує відремонтувати 7 тисяч км доріг, на що в проекті держбюджету закладено 150 млрд грн. Про це повідомляє Мінфін у вівторок, 20 жовтня.

«У проект державного бюджету на 2021 рік заплановано виділити 150 млрд грн на підтримку розвитку автодорожнього полотна. З них 36,6 млрд планується направити на розвиток і утримання автодоріг державного значення, 21,3 млрд грн – на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автодоріг місцевого значення, вулиць і доріг у населених пунктах (субвенція)», – сказано в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що масштабне оновлення дорожньої інфраструктури є пріоритетним завданням для уряду на 2021 рік.
«Уже до кінця цього 2021 року більшість обласних центрів повинні отримати якісні дороги в сусідні обласні центри. Сім тисяч кілометрів доріг буде відремонтовано», – запевнили в Мінфіні.

Раніше в Мінінфраструктури розповіли про концесію доріг, вокзалів і аеропортів. Українські дороги планують розвивати через співпрацю держави і бізнесу, а також за участю СБ і Global Infrastructure Facility.

Також ВР дозволила збільшити місцеві запозичення на ремонт доріг. При цьому закон передбачає скорочення витрат на оплату житлово-комунальних послуг та захист навколишнього середовища.

 

Джерело: korrespondent.net

Поділитися в соцмережах