АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На всіх автошляхах України працюватимуть 54 автоматичних комплекси габаритно-вагового контролю

Президент України Володимир Зеленський закликав терміново організувати роботу зі зважування великогабаритного транспорту на українських дорогах. Про це він сказав на традиційній селекторній нараді, передає УНН з посиланням на пресслужбу Глави держави.

Повідомляється, що на нараді голова Національної поліції України Ігор Клименко доповів про ситуацію із запобіганням перевантаженню доріг. Він констатував, що нині в шести областях України температура перевищує 28˚С. У таку спеку під вагою фур асфальтне покриття руйнується, тож для збереження доріг поліція обмежує пересування багатотонного й габаритного транспорту в цих регіонах у денний час.

 Президент назвав ситуацію з перевантаженням фур неприпустимою та закликав терміново організувати роботу зі зважування такого транспорту, зазначають у пресслужбі.

 За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, вже проведено тендер, і на кінець року на всіх автошляхах України працюватимуть 54 автоматичних комплекси габаритно-вагового контролю. Очільник Мінінфраструктури також зауважив, що триває оновлення кадрів Державної служби України з безпеки на транспорті. Нагадаємо, станом на липень порушники габаритно-вагового контролю сплатили близько 13,5 млн грн штрафів.

Поділитися в соцмережах