АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Системи WIM у 30 разів зменшили кількість порушень вагових норм

Після введення автоматичних штрафів для власників машин із перевищенням допустимої маси, кількість порушень зменшилась у 30 разів.
Статистику щодо відсотка потенційних порушників щодо загального трафіку вантажівок Укравтодор збирає з минулого року. Якщо минулоріч порушення габаритно-вагових обмежень фіксувалося у кожного четвертого-п’ятого автомобіля, то після запуску у жовтні автоматичного накладення штрафів на власників машин з перевантаженням кількість порушень зменшилась у 30 разів.
В агентстві автомобільних доріг також зазначили, що за даними Держстату, протягом січня-вересня 2021 року вантажні перевезення Україною склали 162 млн тонн – на 18% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
WiM-система – інструмент прямого стягнення штрафів за перевищення габаритно-вагових норм, який впроваджує Укравтодор вже протягом двох років. Кожен майданчик WiM комплексно збирає інформацію про автомобілі, що рухаються дорогою в режимі реального часу.
На сьогодні не залишилося жодної області, де б не будувалися майданчики зважування у русі. До кінця 2021 року заплановано облаштування 102 комплексів на основних транспортних коридорах країни.

 

Джерело: autonews.autoua.net

Поділитися в соцмережах