АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Будівництво мосту на кордоні з Молдовою обійдеться в 3,5 мільярда гривень

Служба автомобільних доріг у Вінницькій області оголосила тендер на будівництво прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдавському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць (з розробкою проектної документації) очікуваною вартістю 3460 млн грн.

Про це свідчать дані в системі державних закупівель ProZorro.
Кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 31 травня, аукціон призначений на 6 липня.

Відповідно до тендерної документації, роботи з будівництва моста потрібно завершити до кінця 2022 року.

Один із потенційних учасників запросив у замовника інформацію про наявність техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) об’єкта, який повинен мати позитивний висновок експертизи і бути узгоджений з державою Молдова. Однак відповіді від замовника поки не було.

Як повідомлялося, у січні президент України Володимир Зеленський і президент Молдови Майя Санду підписали Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу двох країн, які передбачають, зокрема, будівництво автомобільної магістралі між столицями обох держав.

В рамках Меморандуму сторони озвучили наміри здійснити ряд конкретних кроків, зокрема, міжнародно-правове оформлення будівництва мосту «Ямпіль – Косеуць», а також пошук і залучення до реалізації проекту міжнародних фінансових організацій.

 

Джерело: biz.censor.net

Поділитися в соцмережах