АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Влада Києва збільшить видатки на будівництво і ремонти до 19 млрд

міст ПатонаКиїврада збільшила фінансування капітальних видатків за Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2023 рік одразу на 11,2 млрд грн – до 19,2 млрд грн. Про це повідомив Департамент економіки та інвестицій КМДА.
У департаменті нагадали, що на початку лютого цього року Київрада затвердила Програму та видатки на її реалізацію в розмірі 7,9 млрд грн.
«Наразі фінансування збільшується, зокрема за рахунок залишків бюджетних коштів на початок року, а також передачі частини коштів із Програми вирішення депутатами соціально-економічних проблем, виконання передвиборних програм та доручень виборців на 2021-2025 роки», – зазначається у повідомленні.
Збільшення фінансування передбачено за всіма галузями міського господарства. Найбільші обсяги видатків спрямовують на транспорт, ЖКГ, охорону здоров’я та освіту.
Зокрема, на реалізацію проєктів у сфері транспорту та дорожньої інфраструктури передбачено 8,3 млрд грн. За рахунок цих коштів буде продовжено будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти мостів та шляхопроводів.
На реалізацію проєктів у галузі житлово-комунального господарства та житлової політики у 2023 році передбачено 6,8 млрд грн.
Зокрема, на відновлення пошкодженої інфраструктури теплопостачання заплановано спрямувати 1,4 млрд грн. Також 752,7 млн грн направлять на капітальні ремонти житлових будинків та їх термомодернізацію. Продовжаться також капітальні ремонти найпростіших укриттів та захисних споруд цивільного захисту.
Як повідомлялося, у грудні минулого року Київрада ухвалила бюджет столиці на 2023 рік, який передбачає доходи у сумі понад 66,3 млрд грн, видатки – 65,6 млрд грн.

 

Джерело: censor.net

Поділитися в соцмережах