АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В Україні з’являться нові дорожні знаки

Восени 2021 року набувають чинності нові стандарти безпеки в частині «Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні».

Про основні зміни і уточнення, внесені до ДСТУ 4100: 2021, повідомив на своїй Facebook сторінці Укравтодор:
– зображення дорожніх знаків приведені у відповідність до Конвенції про дорожні знаки і сигнали і доповнені новими дорожніми знаками;
– внесено зміни до зображення знаків відповідно до змін нормативно-правових актів;
– будуть введені нові дорожні знаки «Автозаправні / Електрозарядні станції», таблички «Місце для зарядки електромобілів», «Платна дорога і «Кінець платної дороги».

Стандарт також доповнили знаками по прикордонній смузі відповідно до постанови КМУ від 9 листопада 2016 р №790, а також графічними матеріалами, щоб уникнути неоднозначного трактування принципу установки і застосування декількох дорожніх знаків на одній опорі.

Крім цього, додано новий розділ, де вказано, як розміщувати знаки на щитах і фонових щитах і введений окремий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

Зміни торкнуться також велоінфраструктури – ДСТУ доповнені новими знаками і табличками до дорожніх знаків, які регулюють рух велосипедистів.

Змінено і знаки індивідуального проектування. У цій частині змінено шрифт, форму стрілок і введено символи для позначення центру населеного пункту, річки.

 

Джерело: finance.ua

Поділитися в соцмережах