АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В Івано-Франківську запровадили денні та нічні циклограми світлофорів

В Івано-Франківську на трьох перехрестях запровадили денні та нічні циклограми світлофорів. Вони діятимуть на перетині вулиць Коновальця – Сахарова – Української Перемоги, на перехресті Галицької – Горбачевського – Калуського шосе, а також на перетині Галицької – Василіянок – Північного бульвару. Про це повідомив начальник управління інфраструктурної політики міської ради Мирослав Федорків.
За його словами, нові циклограми діятимуть з 21:00 до 06:00. Час очікування на цих світлофорах зменшиться на 21-26 секунд.
«Складалася ситуація, коли автомобілі стояли по дві з половиною хвилини, очікуючи на зелене світло. При цьому перехрестя – практично порожнє, і в такому довгому очікуванні немає потреби, тому ми знайшли варіант, як скомпресувати циклограми», – розповідає Мирослав Федорків.
Також на цих світлофорах змінили циклограми вдень. За словами Мирослава Федорківа, для цього впродовж двох місяців вивчали потоки руху транспорту та вмикали світлофори у тестовому режимі. Він каже: раніше на перехресті Галицької – Василіянок – Північного бульвару траплялися конфлікти, коли рух автомобілів та пішоходів дозволявся одночасно.
За словами Мирослава Федорківа, циклограми планують вдосконалювати і на інших світлофорах. А на перехресті Коновальця – Української Перемоги – Сахарова планують зробити діагональні переходи.
«Для пішоходів одна фаза – в усі напрямки, й дуже скоро там будуть нанесені діагональні переходи, встановлені відповідні знаки, які уже передбачені в ДСТУ і правилах дорожнього руху», – каже Михайло Федорків.

 

Джерело: suspilne.media

Поділитися в соцмережах