АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Держагентство відновлення почало ремонт дороги на кордоні з Польщею

укладання асфальтуДержавне агентство відновлення розпочинає ремонт автошляху Червоноград – Рава-Руська поблизу кордону з Польщею. Про це повідомив голова агентства Мустафа Найєм.
«Це короткий маршрут від Луцька і Рівного до одного з найбільших пунктів пропуску з Польщею у Раві-Руській. Після ремонту він стане зручною альтернативою перевантаженій трасі М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська, якою зараз рухається весь транспорт до КПП», – написав голова Держагентства.
Він додав, що це один із чотирьох автошляхів, які відремонтують в рамках міжнародного проєкту з Польщею про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.
«Окрім Червоноград – Рава-Руська також планується ремонт КПП «Смільниця» – Старий Самбір. На даний момент в рамках проекту вже відремонтовано дорогу Яворів – Грушів та завершені основні роботи на дорозі Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий. Кілька бригад вже розпочали ремонт 5 штучних споруд на відрізку Белз – Рава-Руська», – додав Найєм.
Він нагадав, що з початком повномасштабного вторгнення трафік у напрямку країн ЄС суттєво зріс. Задля поліпшення логістики Міністерство інфраструктури з літа 2022 року активно модернізує наявні та будує нові пункти пропуску в межах проєкту «Відкритий кордон». Зі свого боку Агентство відновлення ремонтує під’їзні дороги до КПП.
Він також повідомив, що Агентство з відновлення відновило зруйнований міст через річку Замглай у Чернігівській області на автомобільній дорозі Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч, яка забезпечує транспортний зв’язок між громадами на півночі Чернігівської області з Черніговом та рештою території України.
«Державне агентство відновлення ухвалило рішення про повноцінну відбудову ще до завершення війни для того, аби до мешканців громад могли дістатися вантажівки з гуманітарною допомогою та харчами, безперешкодно могли приїхати ремонтні бригади енергетиків чи рятувальники», – додав Найєм.
Як повідомлялося, наприкінці січня Кабінет міністрів призначив головою Агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма. 13 січня Кабінет міністрів створив Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури на базі Державного агентства інфраструктурних проєктів та Державного агентства автомобільних доріг.

 

Джерело: censor.net

Поділитися в соцмережах