АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

До проектування Київської обхідної дороги залучать компанію зі США

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») підписало меморандум про співпрацю за проектом будівництва Київської обхідної дороги з однією з найбільших будівельних компаній США – Bechtel Overseas Corporation.

«Спільна робота «Укравтодору» та одного з лідерів інфраструктурних проектів у світі дозволить знайти оптимальні технічні та фінансові рішення для втілення проекту», – прокоментував підписання міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Як відзначили в «Укравтодорі», Bechtel Overseas Corporation – світовий лідер у сфері інжинірингу, закупівель та будівництва. 22 роки поспіль компанія займає перше місце в рейтингу Engineering News, і входить у список 400 найбільших підрядників США. Спеціалізується на інфраструктурі, ядерній безпеці, оперує на ринку нафти, металургії, газу та хімікатів. Компанія надає послуги на всіх етапах – від планування та інвестицій, і до запуску та експлуатації.

Нагадаємо, що в серпні 2020 року «Укравтодор» презентував проект будівництва нової обхідної дороги навколо Києва. Київська окружна дорога (КОД) передбачає будівництво «півкільця» загальною протяжністю майже 150 км.

Дорога буде складатися з 6 ділянок і з’єднає автодороги М-07 Київ-Ковель, М-06 Київ-Чоп, М-05 Київ-Одеса, Н-01 Київ-Знам’янка, Н-08 Бориспіль-Маріуполь, М-03 Київ-Харків і М-01 Київ-Чернігів.

За розрахунками, піковий трафік на окремих ділянках становитиме понад 70 тис. автомобілів на добу, сумарний трафік – понад 300 тис. авто на добу. Проект також передбачає будівництво мостового переходу через річку Дніпро довжиною понад 25 км, з них – 5,9 км – сам міст.

З кінця 2020 року «Укравтодор» почав розробку проектної документації, включаючи землевідведення, для ділянок проходження КОД:
– перша ділянка – від М-07 Київ-Ковель-Ягодин до М-06 Київ-Чоп протяжністю 18,1 км;
– друга ділянка – від М-06 Київ-Чоп до М-05 Київ-Одеса протяжністю 35,2 км;
– третя ділянка – від М-05 Київ-Одеса до Н-01 Київ-Знам’янка протяжністю 22,9 км;
– четверта ділянка – будівництво мостового переходу через р. Дніпро з підходами до Н-01 Київ-Знам’янка та Гора-Рогозів протяжністю 25,7 км;
– п’ята ділянка – від Гора-Рогозів до М-03 Київ – Харків протяжністю 9,7 км.

Зараз три ділянки вже проектуються, ще по одній ділянці йдуть тендерні процедури.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах