АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Кожна дорога у програмі ДПП залучить 200-350 мільйонів доларів інвестицій

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що обсяг початкових інвестицій за кожним із проєктів державно-приватного партнерства з будівництва доріг складатиме 200-350 мільйонів доларів. Про це він написав на своїй facebook сторінці.

Зокрема йде мова про такі ділянки:
– Харків-Дніпро-Запоріжжя (M-29, M-04, M-18)
– Бориспіль-Полтава (М-03)
– Херсон-Миколаїв (М-14)
– Київ-Житомир-Рівне (М-06)
– Ягодин-Ковель-Луцьк (М-07, М-19)
– Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв (M-04, H11).

«Очікуваний обсяг початкових інвестицій за кожним з проєктів складає 200-350 мільйонів доларів. Вони також передбачають подальше утримання дороги інвестором протягом наступних 20 і більше років. А це додаткові інвестиції, що в рази перевищують початкові», – написав він.

Також Криклій додав, що ці дороги не будуть платними для громадян. За інфраструктуру платитиме держава, але в розстрочку протягом 20-30 років.
«Якщо дорога не утримуватиметься відповідно до встановлених стандартів, платіж інвестору з боку держави зменшується на відповідний розмір штрафів, що визначається договором», – резюмував міністр.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів схвалив постанову, якою встановив максимальний розмір плати за разовий проїзд дорогами, побудованими на умовах концесії, та створив законодавчу базу для втілення проектів державно-приватного партнерства.

Джерело: epravda.com.ua

Поділитися в соцмережах