АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На Київщині звели 20 штучних переправ і відбудовують 4 мости

З початку квітня у координації з військовими Державне агентство автомобільних доріг України розпочало зведення тимчасових переправ поряд зі зруйнованими мостами, для сполучення між містами. Лише на Київщині рух відновлено через 20 зруйнованих мостів у складі доріг державного значення – завдяки новозбудованим переправам та об’їзним дорогам.
Про це на свій фейсбук сторінці повідомив Заступник голови відомства Андрій Івко.
Таким чином, дорожники оперативно відновили сполучення Києва з найбільш постраждалими містами Київщини: Бучею, Ірпенем, Гостомелем, Бородянкою та Макаровом. Відновили також рух «варшавською» трасою та за маршрутом Київ – Харків.
«Дороги під час повномасштабної війни перейняли на себе величезну частку вантажів, котрі колись транспортували морем чи авіацією. Київська область у транспортній мережі країни відіграє ключову роль», – пише Андрій Івко.
Разом з тим, транспортне навантаження настільки велике, що тимчасові переправи не завжди можуть впоратися. Тож, сьогодні Укравтодор відбудовує чотири основні штучні споруди у Київській області:
– Міст на дорозі М-06 Київ – Чоп у Стоянці;
– Міст на дорозі М-07 Київ – Ковель – Ягодин у Гостомелі;
– Міст на дорозі М-03 Київ – Харків – Довжанський через річку Трубіж;
– Міст на дорозі Р-30 на під’їзді до Ірпеня.
На всіх цих мостах дорожники розібрали конструкції, провели необхідні підготовчі роботи, ведуть бурові роботи, армування та бетонування.
Всі перелічені мости вкрай важливі для країни, адже їх повноцінне відновлення суттєво покращить логістичну ситуацію і забезпечить безперешкодний рух транспортних потоків.

 

Джерело: facebook.com

Поділитися в соцмережах