АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Трасу Київ-Одеса планують частково реконструювати

Заступник голови Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні повідомив, що траса Київ-Одеса буде частково реконструйована. Зокрема, для зменшення кількості аварій та підвищення безпеки руху на дорозі, планується прибрати наземні переходи і більшість лівих розворотів.

Про це повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».
Проект реконструкції дороги міжнародного значення М-05 який фінансують Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), передбачає заміну на трасі Київ-Одеса безпеки руху наземних пішохідних переходів на підземні або надземні.

Як повідомив заступник голови ЄБРР в Україні Марк Магалецький під час форуму «Україна 30. Інфраструктура» в понеділок, також будуть закриті 21 із 23 лівих розворотів, які зараз є на маршруті.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Кабінет Міністрів України в кінці 2020 року уклали кредитну угоду на 450 млн євро за проектом «Розвиток транс’європейської транспортної мережі (Україна – дорожні коридори)». Кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт автодороги М-05 Київ-Одеса і будівництво Північного обходу Львова.

 

Джерело: dilova.com.ua

Поділитися в соцмережах