АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Укравтодор забезпечив проїзд 31 тимчасовою переправою біля зруйнованих мостів

Із 79 штучних споруд, до яких мають доступ фахівці Укравтодору, рух відновлено вже через 31 переправу.
Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив начальник управління експлуатації та безпеки руху Укравтодору Олег Федоренко, передає кореспондент Укрінформу.
«Із 125 штучних споруд, про які ми знаємо, що вони зруйновані, наші фахівці мають доступ до 79. На сьогоднішній день проїзд відновлено через 31 міст – по 1 в Житомирській і Сумській областях, 18 – в Київській, 6 — в Чернігівській, 3 – в Харківській і 2 мости у Вознесенську на Миколаївщині», – сказав Федоренко.
За його словами, найбільше постраждали мости в Київській області і в Чернігівській – 27 та 23 відповідно.
Також Федоренко зазначив, що складними є роботи з відновлення переправ через швидкоплинні річки.
«Якщо говорити про швидкоплинні річки, такі як Десна, де мостові переправи сягали довжини до 250-300 м, там майже неможливо влаштувати тимчасові переправи. А якщо і можливо, то це можуть бути понтонні переправи. Але сьогодні ці тимчасові споруди потрібні в інших містах використання», – наголосив Федоренко.
Як повідомлялося, в Україні тривають активні відновлювальні роботи на автомобільних шляхах, зруйнованих вторгненням росії, частина доріг і переправ уже відкриті для руху. На всіх звільнених територіях, на дорогах та в населених пунктах дорожники працюють лише після ретельного розмінування.

 

Джерело: ukrinform.ua

Поділитися в соцмережах