АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Британії тестують фургон для фотографування порушень за кермом

National Highways – відомство з управління національними дорогами Великобританії – запроваджує нову пересувну технологію, що здатна автоматично виявляти автомобілістів, які не пристебнуті ременями безпеки або тримають мобільні телефони в руках. У спільному проєкті з поліцією графства Ворикшир відомство має на меті з’ясувати наскільки поширеними є такі типи правопорушень.
Так званий «сенсорний автомобіль» оснащений кількома камерами, які можуть фільмувати автомобілістів. Отримані знімки аналізує штучний інтелект, аби визначити автомобілістів, які тримають у руках мобільний телефон або не пристебнуті ременем безпеки. З додатковими опціями система також буде здатна виявити автомобілі, що рухаються заднім ходом.
На етапі тестування, водії будуть отримувати листи – попередження від поліції, які інформуватимуть їх про небезпеку вчинених порушень.
Використання фургона з камерами дозволить відомству національних доріг проводити дослідження на різних типах доріг, аби краще зрозуміти поведінку водіїв.
Державна статистика показує, що протягом 2019 року на британських дорогах сталося 420 ДТП, у яких водії користувалися мобільними телефонами під час руху. Незастебнутий ремінь безпеки ставав причиною однієї з чотирьох смертей в аваріях.
«Безпека залишається нашим пріоритетом і ми хочемо, щоб усі діставались до пункту призначення безпечно. На жаль, досі існують водії, що не вважають за потрібне пристібати ремінь безпеки, відволікаються на телефон чи не тримають дистанцію. Ми хочемо дізнатись, чи можливо змінити поведінку водіїв і підвищити безпеку на дорогах для всіх», – каже Джеремі Філліпс голова департаменту дорожньої безпеки National Highways.

 

Джерело: traffictechnologytoday.com

Поділитися в соцмережах