АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Запоріжжі планують добудувати перший проїзд вантового мосту до кінця літа

В перші дні квітня у Запоріжжі завершився перший етап насування прогонової будови низової частини балкового мосту протяжністю 67,4 м. Після цього продовжаться роботи зі збирання та монтажу наступних секцій і блоків. Металоконструкції завезені на будівельний майданчик вже у повному обсязі.

«Роботи на мостах тривають у режимі 24/7 без вихідних. Це дозволяє не лише рухатися у рамках графіку – але й випереджати його. Є складна ситуація з греблею – якщо проїзд нею перекриють, мости Преображенського не витримають потенційного навантаження. Тому для нас важливо витримувати визначений на старті дедлайн. Увесь комплекс балкового мосту буде завершено вже цього року» – розповідає Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що у грудні 2020 року було відкрито рух верховою частиною балкового мосту, тим самим забезпечивши транспортне сполучення з острова Хортиця до району Бабурка. Рух на Хортицю проходить через новий балковий міст, а рух з Хортиці – мостом Преображенського.

Триває також будівництво вантового мосту в Запоріжжі. На споруді №10 продовжується влаштування буронабивних паль тимчасової опори ВО-3. Всього необхідно добурити та забетонувати 3 палі. Паралельно тут проводяться роботи з монтажу секції прогонової будови в прогоні 6-7 – з необхідних 8 балок мостобудівники зібрали вже 6. Також мостобудівники продовжують накопичення металоконструкцій прогонової будови на спорудах №3, №9, №10, №16.

Завершити будівництво першого проїзду вантового мосту через річку Дніпро у Запоріжжі планується до 30-річчя Незалежності України.

 

Джерело: facebook/Ukravtodor.Gov.Ua

Поділитися в соцмережах