АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Холодна суміш на основі ПЕТ-пляшок для доріжок і тротуарів

Чимало територій, громадських просторів і парків потребують створення доріг із твердим покриттям. Проте застосування звичного асфальту тут може бути надлишковим. Американська компанія TechniSoil Industrial створила суміш, яку можна вважати чимось середнім між асфальтом і ґрунтовою дорогою.
Natural Pavement із домішкою G5 – це холодна суміш, яка укладається на вирівняні поверхні і ущільняється віброплитою чи котком. За словами виробника, це єдина у світі технологія, що водночас створює міцну поверхню, подібну до асфальту, і має натуральний вигляд і широкі можливості для кастомізації зовнішнього вигляду.
Ця суміш на основі полімеру має високу несну здатність і початково розроблялась для промислових доріг. Natural Pavement має високу стійкість до утворення колій, відповідає стандартам США щодо запобігання слизькості поверхонь, має високу витривалість до впливу води та інтенсивних злив, і в цілому має довгий термін служби.
Наразі суміш широко використовують для створення доріжок на території кампусів, кортів для гольфу, баз відпочинку, заповідників і національних парків. Нею можна створювати доволі широкий перелік дизайнів поверхні та навіть змінювати її колір. Тож архітектори й дизайнери можуть створювати оригінальні, максимально природні рішення.
Ще одна причина гордості виробника – екологічність його технології. Суміш Natural Pavement створюється на основі переробленого сміття – пластикових пляшок, які вилучаються зі звалищ, рік та океанів. І, як показують дослідження, поверхні Natural Pavement ще й відчутно холодніші за асфальт – їхня температура нижча на 16-20 градусів Цельсія.

 

Джерело: technisoilind.com

Поділитися в соцмережах