АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Smartpass – універсальна розумна система для пішохідних переходів

Мова сигналів для пішоходів – універсальна. І хоч подорожуючи до нового міста, ви можете бути певні, що знаки там подібні, існують різні правила дорожнього етикету. Польська студія 2s.design працює над розробкою універсальної розумної системи пішохідних переходів під назвою Smartpass.
Така система має гарантувати безпеку та комфорт для всіх учасників руху – Smartpass містить допоміжні функції для пішоходів і транспортних засобів, які підпорядковані сигналам пішохідного переходу. Коли пішоходи наближаються до переходу, центральний блок із вбудованим GSM і модулями надсилає сповіщення до додаткових модулів системи, щоб пішоходи могли безпечно переходити.
Коли внутрішні датчики виявляють зустрічний рух пішоходів, лунає звукове сповіщення та вмикаються світлодіодні ліхтарі, щоб направляти пішоходів на інший бік вулиці. Протиковзкі модулі також відстежують смуги руху, щоб автомобілі поступово зупинялися, дозволяючи пішоходам переходити вулицю. Коли пішоходи переходять вулицю, радар і модулі моніторингу вказують, коли автомобілям безпечно продовжувати рух.
Розробляючи Smartpass, студія 2s.design провела дослідження з Інститутом доріг і мостів Варшавського технологічного університету, яке показало, що пішохідні переходи можна зробити на 30% безпечнішими за рахунок інтеграції розумних систем пішохідних переходів, таких як Smartpass. Побачивши успіх Smartpass у Варшаві, команда дизайнерів представила розумну систему в інших європейських країнах, включаючи Німеччину та Словаччину.

 

Джерело: yankodesign.com

Поділитися в соцмережах