АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Капремонт доріг та мостів: які роботи виконують на Полтавщині

укладання асфальтуДо кінця будівельного сезону в області планують завершити капітальні ремонти на автошляхах.
Про основні обʼєкти капітального ремонту, на яких цьогоріч заплановано ремонт, розповів заступник директора Агентства місцевих доріг Полтавщини Андрія Заїки під час брифінгу 14 вересня.

 

БІЛОПІЛЛЯ – ТЕРНИ – ЛИПОВА ДОЛИНА – ГАДЯЧ
Загальна протяжність дороги – 15,9 км. Планують відремонтувати – 7,5 км (47%)
Цьогоріч підрядники ремонтують ділянку дороги від межі Полтавської та Сумської областей в напрямку Гадяча протяжністю 7,5 км в нижньому шарі. Підрядник має виконати підготовчі роботи, оновити 5 штучних споруд, облаштувати 2 шари посиленої основи та покласти нове асфальтне покриття.
Загальний бюджет на виконання робіт цьогоріч становить близько 180 млн грн. На ці гроші підрядник має виконати ремонт в нижніх шарах, щоб забезпечити проїзд. Наступного року роботи продовжать. Загальна вартість проєкту близько 280 млн грн.

 

/Н-12/ – МАЛА РУБЛІВКА – РУНІВЩИНА – /M-03/
Загальна протяжність – 47,782 км. Відремонтовано – 24 км дороги та міст у с. Черкасівка.
Цьогоріч підрядник ремонтує ділянку протяжністю 4 км від Рунівщини в напрямку Божкового. Стан цієї ділянки дороги знаходиться в аварійному стані. У 2023 році підрядник має провести підготовчі роботи, замінити 4 водопропускних труби, розширити проїзну частину та привести її до нормативних параметрів, влаштувати 2 шари основи та нижній шар покриття. Також на ділянках дороги, де у 2021 році тривав капітальний ремонт наносять розмітку, влаштовують зупинки та з’їзди.
Нині підписаний договір з підрядником на 310 млн грн, цьогоріч планують витратити 150 млн на роботи та відремонтувати 4 км дороги, де найгірша ділянка автошляху.

 

РЕМОНТ ШТУЧНИХ СПОРУД НА ДОРОЗІ ЧОРНУХИ – ЛУБНИ
Роботи виконують на таких ділянках:
– на км 1+713 буде виконана заміна малого моста протяжністю 6 погонних метрів на водопропускну трубу. Підрядник в існуючу мостову споруду помістить сталеву гофротрубу. Простір між трубою та плитою прогонної будови заповнять бетонним розчином. Завдяки такому методу вдасться не порушити існуючу конструкцію;
– на км 3+365 капітальний ремонт моста через річку Многа протяжністю 36 погонних метрів. Тут заплановане перенесення газопроводу, повне розбирання конструкції, влаштування нових ростверків, опор, плити прогонової будови, покриття та засобів організації дорожнього руху;
– на км20+694 капітальний ремонт моста через річку Удай протяжністю 108 погонних метрів. Підрядники мають відремонтувати підводну частину опор, влаштувати плити прогонової будови, покриття та засоби організації дорожнього руху;
– на км30+732 заплановане влаштування металевої гофрованої труби замість малого моста протяжністю 9 погонних метрів;
– на км17+593 підрядник перенесе комунікації з моста через річку Многа протяжністю 36 погонних метрів.

 

МИРГОРОД – ВЕЛИКА БАГАЧКА – БАЙРАК – ПОДІЛ
Загальна протяжність – 33.2 км. Відремонтовано – 16.9 км.
Цьогоріч підрядники завершують роботи на ділянці в 5 км від Великої Багачки в напрямку Подолу. Підрядник має виконати армування шарів асфальтобетонного покриття із використанням георешітки, влаштувати верхній шар покриття, укріпити узбіччя щебенево-піщаною сумішшю, встановити дорожні знаки, металеве барʼєрне огородження, нанести розмітку та облаштувати освітлення.

 

МОСТОВІВЩИНА – ВЕЛИКІ КРИНКИ – ГЛОБИНЕ
Загальна протяжність – 45,8 км. Відремонтовано – понад 21 км (46%)
На цій дорозі збудували майданчик під ваговий комплекс для контролю транспорту. Цьогоріч планують провести поточний середній ремонт на ділянці 5 км від Іванового селище в напрямку Глобиного. Заплановані роботи: планування узбіч, холодне фрезерування існуючого асфальтобетонного покриття, ліквідація вибоїн, влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття.
Нагадаємо, триває ремонт мосту через Сулу в Кременчуцькому районі. Ним пролягає дорога Н-08 Бориспіль – Маріуполь.
Нині будівельники розпочали нанесення гідроізоляції. Роботи виконують у межах реконструкції металевої прогонової будови та капітального ремонту правобережних заплавних прогонів мосту. На тротуари нанесуть шар зносу, а на проїзній частині влаштують гусасфальт.

 

Джерело: zmist.pl.ua

Поділитися в соцмережах