АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На Полтавщині відкрили рух в обхід міста Кобеляки на трасі Дніпро – Решетилівка

Дніпро - Решетилівка - виставка дорожнього будівництва АвтодорекспоДержавне агентство автомобільних доріг України відкрило рух транспорту новим комплексним обходом міста Кобеляки та села Красне Полтавської області у рамках розвиткутраси Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка.

«Ділянку Кобеляки – Гора – Гайове – Красне збудували, фактично, за 8 місяців 2020 року. Ще у квітні тут була лише земля – а вже у грудні тут з’явилося повноцінне цементобетонне покриття. Відсутність окремого швидкісного маршруту між Дніпром та Києвом – це аномалія нашої дорожньої мережі. У рамках «Великого будівництва» вона буде повністю виправлена», – заявив голова агентства Олександр Кубраков.

За даними «Укравтодору», щодоби автомобільною дорогою Н-31 курсує до 15 тисяч транспортних засобів, при цьому три із п’яти автомобілів – вантажівки, які нерідко їдуть із порушенням габаритно-вагових норм. І оскільки підтримання проїзного стану цієї дороги шляхом поточного та ямкового ремонту стало неефективним – було ухвалено рішення про повну реконструкцію цієї дороги, у рамках якої і побудували комплексний обхід м. Кобеляки та с. Красне повністю в цементобетоні з протяжністю у 17,2 км.

Були організовані два проїзди по дві смуги для руху в кожному напрямку, що, на думку «Укравтодору», сприятиме підвищенню рівня безпеки, зручності та швидкості руху, зниженню викидів шкідливих речовин у довкілля.

Загалом на автодорозі Дніпро – Решетилівка вже облаштовано 51 км покриття у верхньому шарі. Загальна протяжність автодороги Н-31 у межах Полтавської області становить 79,4 км.

Раніше повідомляли, що будівництво траси Н-31 Решетилівка-Дніпро стане наймасштабнішим дорожнім будівництвом в Україні у 2020 році. Відремонтована траса Решетилівка-Дніпро має скоротити час в дорозі з Дніпра до Києва до 5 годин.

 

Джерело: lb.ua

Поділитися в соцмережах