АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На українських дорогах з’явиться нова розмітка

нова розмітка - виставка дорожнього будівництваНа дорогах України з’явиться нова дорожня розмітка. Зміни наберуть сили з 1 серпня 2021 року.

Фахівці, які розробили цю розмітку, стверджують, що Національний стандарт відповідає Конвенції про дорожні знаки і сигнали та враховує «кращі світові практики».

Така розмітка має допомагати учасникам дорожнього руху швидше орієнтуватись у ситуації, а отже, повинна покращити безпеку дорожнього руху, знизити рівень аварійності та важкість наслідків від ДТП.

У новому стандарті розмітки передбачено позначення наближення до пішохідного переходу, шкіл, кругового руху. Жовтою розміткою позначені зупинки трамваїв, заборона виїзду на перехрестя під час скупчення там транспорту. Також кілька розміток стосуються велосипедного руху, з’явилось позначення місця заправки електромобілів.

Нещодавно Верховна Рада України прирівняла цифрові водійські права в додатку «Дія» до паперових. Відповідна норма є у прийнятих змінах до закону про дорожній рух. Тепер водій може пред’являти поліції електронне посвідчення водія.

Нагадаємо, що 16 лютого Верховна Рада також значно збільшила штрафи для водіїв і пішоходів.

 

Джерело: glavcom.ua

Поділитися в соцмережах