АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Зміни до Порядку спрямування коштів державного дорожнього фонду

26 серпня Кабінет міністрів України схвалив нові зміни до Порядку спрямування коштів державного дорожнього фонду, що передбачають виплати концесіонерам або приватним партнерам концесійних платежів за експлуатаційну готовність автомобільних доріг загального користування. Це ж стосується інших виплат відповідно до умов концесійних договорів.

Про це пише ЦТС із посиланням на інформацію Мінінфраструктури.

«Ми продовжуємо роботу з підготовки та реалізації перспективних проектів на умовах державно-приватного партнерства (ДПП) у дорожній галузі. Сьогодні Кабмін прийняв нові зміни до Порядку спрямування коштів державного дорожнього фонду, відповідно до яких передбачаються виплати концесіонерам або приватним партнерам концесійних платежів за експлуатаційну готовність автошляхів», — повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Відзначається, що прийняті зміни передбачать фінансове забезпечення місцевої влади для здійснення заходів щодо відчуження земельних ділянок, інших обʼєктів нерухомого майна, що на них розміщені, для суспільних потреб, а також виконання проектно-вишукувальних, науково-дослідних робіт, функціонування інформаційно-аналітичних систем, паспортизацію , технічний нагляд, обстеження стану доріг, зокрема залучення інженерів-консультантів.

 

Крім того, згідно з прийнятими змінами, передбачається включення нових джерел формування державного дорожнього фонду та розподіл обсягу бюджетних коштів, у тому числі 50% надходжень від штрафів за перевищення габаритно-вагових норм при перевезенні вантажу без відповідного дозволу та 50% надходжень від адмінштрафів за порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів, а також невиконання вимог працівників Укртрансбезпеки про зупинку транспортних засобів.

Поділитися в соцмережах