АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Рада схвалила виділення 2,5 млрд грн на інфраструктуру

Верховна Рада у першому читанні ухвалила за основу законопроект №6298, який передбачає державне фінансування у розмірі 2,5 млрд грн на реалізацію інфраструктурних проектів, у тому числі будівельних.
Відповідний документ підтримали 236 народних депутатів.
Законопроект №6298 «Про внесення змін до додатків №1 та №3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об’єктів соціально-культурної сфери)» було зареєстровано на початку листопада.
Автори законопроекту зазначають, що у січні-жовтні доходи загального фонду державного бюджету були перевиконані на 30,3 млрд. грн.
Відповідно, загальний фонд бюджету пропонується збільшити за рахунок платежів з податку на прибуток підприємств (975 млн грн), рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та води (30 млн грн), податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування (1,49 млрд. грн.).
Він передбачає внесення поправок до державного бюджету на 2021 рік для фінансування інфраструктурних проектів, реалізацію проектів «Великого будівництва», будівництво та ремонт доріг і розвитку об’єктів соціально-культурної сфери.

 

Джерело: gmk.center

Поділитися в соцмережах